Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kabaczki Nadziewane mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kg niewielkich kabaczków
Farsz:
mięso bez kości 20 dag
cebula 5 dag
tłuszcz 2 dag
jajko 1 sztuka
sól, pieprz
kasza jęczmienna 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kabaczki Nadziewane mięsem

Kabaczki umyć, obrać, przekroić wzdłuż, wybrać pestki, lekko osolić. Ugotować kaszę lub ryż na sypko. Mięso zemleć w maszynce razem ze zrumienioną na tłuszczu cebulką. Wymieszać mięso, kaszę jajko, sól, pieprz. Napełnić kabaczki mięsem, podlać wodą i dusić pod przykryciem w piekarniku. Polecam polać kabaczki sosem zmieszanym ze śmietaną i mąką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asbar 27.10.2010 11:17
bardzo smaczne, polecam zrobić.
Kate131 18.10.2010 07:04
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak