Sposób przygotowania

Do składników: kiełbasa podwawelska 20 dag

Groch moczymy całą noc w przegotowanej, letniej wodzie. Płukamy kilkakrotnie. Skórę golonki nacinamy, wrzucamy do garnka i gotujemy. Po 5 min zbieramy szum i dodajemy jałowiec, liść laurowy, ziele angielskie i kostki rosołowe. Gotujemy ok 15 min. Po tym czasie wrzucamy groch i gotujemy kolejne 40 min. Groch z czasem zacznie się nam rozpadać dając wrażenie kremu. Dodajemy oregano, marchew i ziemniaki pokrojone w drobną kostkę i gotujemy aż będą miękkie. Na ostatnie kilka minut wsypujemy majeranek wraz z kiełbasą pokrojoną w połówki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    W sam raz na zimę.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Taką zupą nakarmi się każdego głodomorka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    tez taka robie super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wspaniała grochówka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    Rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Super grochówka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Pyszna zupka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    rewelacyjna ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !