Sposób przygotowania

Żołądki oczyść, zalej wodą i obgotuj przez kilka minut. Odcedź, opłucz i zalej zimną, lekko posoloną wodą. Dodaj listki laurowe, ziele angielskie i pieprz w ziarenkach. Gotuj 30 minut.
W tym czasie obierz marchew i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Cebulę obierz i pokrój w kosteczkę.
W rondlu rozgrzej olej i przesmaż na nim marchewkę i cebulę. Oprósz mąką i cały czas mieszając, wlej bulion. Sos gotuj na małym ogniu przez 15 minut. Pod koniec gotowania dodaj opłukany i posiekany koperek. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Dodaj śmietaną. Ugotowane żołądki odcedź i przełóż do sosu. Podawaj z ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    lubię żołądki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pipi765

    pyszne sa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !