Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żołądki w koperku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki z kurczaka
marchewka 1 szt.
pęczek koperku
łyżki śmietany do zupy 4
łyżka mąki
łyżka masła
listki laurow 2 szt.
ziarenek ziela angielskiego 6 szt.
sól
cukier do smaku
bulion drobiowy 1/2 szklanki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: żołądki w koperku

Żołądki oczyść, zalej wodą i obgotuj przez kilka minut. Odcedź, opłucz i zalej zimną, lekko posoloną wodą. Dodaj listki laurowe, ziele angielskie i pieprz w ziarenkach. Gotuj 30 minut.
W tym czasie obierz marchew i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Cebulę obierz i pokrój w kosteczkę.
W rondlu rozgrzej olej i przesmaż na nim marchewkę i cebulę. Oprósz mąką i cały czas mieszając, wlej bulion. Sos gotuj na małym ogniu przez 15 minut. Pod koniec gotowania dodaj opłukany i posiekany koperek. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Dodaj śmietaną. Ugotowane żołądki odcedź i przełóż do sosu. Podawaj z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 21.03.2011 15:05
smaczne
pipi765 01.03.2011 10:33
pyszne sa
mala2021 26.01.2011 13:08
lubię żołądki :)
Tika4444 02.01.2011 20:49
fajne
pawel007 15.10.2010 21:21
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak