Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makiełki makaronowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron łazanki 0,5 kg
mak 30 dag
cukier lub miód 2 łyżki
masło 5 dag
skórka cytrynowa lub
pomarańczowa
orzechy 5 dag
rodzynki 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: makiełki makaronowe

mak sparzyć wrzącą wodą i trzymać na ogniu tak długo aż będzie można go rozetrzeć w palcach potem przetrzeć przez maszynkę do maku dodać miód rodzynki orzechy skórkę taką jak kto lubi i dokładni wymieszać ugotowany wcześniej makaron łączymy z masą makową polewamy masłem i mieszamy po dokładnym wymieszaniu wykładamy na półmisek i można jeść

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak