Sposób przygotowania

W letniej, posłodzonej 1 łyżeczką cukru, wodzie rozpuszczamy drożdże. Mąkę łączymy z jajkami, margaryną, cukrem, cukrem waniliowym i solą. Dodajemy rozczyn z drożdży i wyrabiamy ciasto ręką. Następnie przykrywamy je ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na pół godziny. Następnie do ciasta dodajemy kakao, wyrabiamy do uzyskania marmurkowej tekstury.
Miseczki żaroodporne wysmarowujemy margaryną i wykładamy papierem do pieczenia. Następnie do każdej wkładamy kulkę ciasta i pozostawiamy na 15-20 minut.
Po tym czasie pieczemy 25 minut w temp. 180st (czas pieczenia może różnić się w zależności od wielkości użytych foremek – ja użyłam o średnicy 12cm).

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekwy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    fajnie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    ta pulpa wzbudziła moje zainteresowanie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka140

    interesująca ta pulpa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    ciekawy przepis:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Podoba mi się :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    jak pięknie wyrosła
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    rewelacyjny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !