Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos koperkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koperek 1 pęczek
woda 1/2 l
masło 1/4 kostka
śmietana 1 szklanka
mąka 1 łyżka
sól
pieprz
rosół warzywny 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos koperkowy

Kiedy woda się ugotuje dodajemy do niej kostkę rosołową, masło, posiekamy koperek. Mąkę rozrabiamy ze śmietaną i dodajemy do naszego bulionu. Łączymy ze sobą pozostałe składniki, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak