Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion cielęcy 1,5 l
parówki 4 sztuki
por 1 sztuka
ziemniaki 6 sztuk
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
czosnek 2 ząbek
sól
pieprz
curry
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Parówkowa

Por siekamy i dodajemy do gotującego się bulionu. Marchew, pietruszkę ścieramy na tarce o grubych oczkach i razem z pokrojonymi w kostkę ziemniakami dodajemy do zupy. Parówki kroimy w plasterki, czosnek miażdżymy, pietruszkę siekamy. Kiedy ziemniaki będą miękkie dodajemy pozostałe składniki, doprawiamy do smaku, zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak