Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimny bufet z szynką i warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 230 gram
jajko ugotowane na twardo 4 szt
sól
pomidor 4 szt
sok z cytryny
olej
ząbek czosnku
pietruszka siekana
ogórki konserwowe 100 gram
pęczek rzodkiewki
majonez 50 gram
śmietana 40 ml
Przyprawa curry orientalna Prymat
szynka gotowana
ser gouda 150 gram
szparagi białe 230 (konserwowe)

Przepis i sposób przygotowania na: Zimny bufet z szynką i warzywami

Jajka przekroić na pół. Pomidory obrać ze skóry i posolić. Przygotować marynatę,mieszając łyżkę soku z cytryny z małą ilością soli,pieprzu,ząbkiem czosnku,3 łyżkami oleju,natką siekanej pietruszki.Wszystko wymieszać z pieczarkami pokrojonymi w plasterki. Ser,ogórki i rzodkiewki pokroić w plasterki,zmieszać z majonezem i śmietaną,przyprawić sola,pieprzem i curry.Pomidory nafaszerować i zakryć odciętymi wierzchami. 8 plasterków szynki zrolować i podawać wszystko na jednym półmisku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak