Sposób przygotowania

OBLOZENIE: 40 dkg śliwek, 1/2 szkl. kremówki, 12 dkg serka mascarpone, 3 łyzki masła, łyzka brązowego cukru, skórka z 1 pomarańczy pokrojona w paseczki, sok wyciśniety z całej pomarańczy.
Śliwki wypestkuj i pokrój na ćwiartki, obsmaz na maśle, oprósz brazowym cukrem. Podlej sokiem pomarańczowym, dodaj skórkę i duś 5 min. Trzymaj w cieple. Kremówkę ubij połącz z serkiem. iałka oddziel od żółtek i ubij na sztywno. Żółtka zmiksuj z cukrem, połącz z pianą i przesianą mąką z cynamonem. Na małej patelni rozgrzewj łyzkę oliwy, wlej 1/4 masy i smaz po kilka sekund z obu stron na złoty kolor. taki sam sposób upiecz pozostałe 3 omlety.posmaruj jew masą serową, obłóż częścią śliwek i złóż na pół. Na talerzu obłóż pozostałymi śliwkami.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pyszne połączenie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !