Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron zapiekany z kapustą słodką i mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 40 dag
kapusta biała 30 dag
cebula 2 sztuki
tłuszcz 5 dag
mięso (gotowane lub pieczone) 20 dag
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron zapiekany z kapustą słodką i mięsem

Makaron ugotować, odcedzić. Kapustę poszatkowaną zalać niewielką ilością wrzącej wody i ugotować. Posiekaną cebulę przysmażyć na tłuszczu i dodać do kapusty. Mięso pokroić w kostkę. Wymieszać wszystko, przyprawić. Naczynie do zapiekania wysmarować tłuszczem i obsypać tartą bułką. Napełnić naczynie i zapiec.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak