Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko. Przysmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Mięso kury ugotowanej lub upieczonej oddzielić od kości. pokroić na małe kawałki. Umytą, opłukaną włoszczyznę pokroić w drobne paski. Osączyć groszek konserwowy. Wymieszać ugotowany ryż w mięsem, cebulą, włoszczyzną i groszkiem, Dodać przyprawy. Rozpuścić w odrobinie wody kostkę rosołową, wymieszać ze śmietaną. Naczynie do zapiekania wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą, napełnić masą, zalać śmietaną i na wierzchu posypać tartym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec. Przy podawaniu posypać zieleniną.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !