Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WIŚNIÓWKA Z MIGDAŁAMI.

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 2 kg
spirytus 1/2 l
wódka 1/2 l
migdały 10 szt
cukier 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: WIŚNIÓWKA Z MIGDAŁAMI.

Połowe wisni drylowac,a druga połowe pozostawic z pestkami.
Owoce i migdały zalac wódka i spirytusem,odstawic na 2 tygodnie.
Następnie zlac płyn do innego naczynia,a owoce zasypac cukrem,
poczekac az puszcza sok/ok.1 tygodnia/ Od czasu do czasu nalezy
potrzasac naczyniem. Następnie połaczyc uzyskany syrop z wczesniej
zlanym płynem,zmieszac i rozlac do butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 14.10.2010 18:34
mmmmmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak