Sposób przygotowania

ugotowane i ostudzone ziemniaki przeciskamy przez praskę.
Wbijamy jedno jajko, wsypujemy mąkę, dodajemy tymianek, sól i pieprz do smaku.
Wyrabiamy zwarte jednolite ciasto.
Parówki parzymy i obieramy ze skórki.
Każdą parówkę grubo oblepiamy ciastem ziemniaczanym tak, by powstały wałeczki, a z jednej strony wystawała końcówka.
Drugie jajko rozbijamy widelcem na talerzu.
Maczamy oblepione ciastem ziemniaczanym parówki w jajku, następnie obtaczamy grubo w tartej bułce.
Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy na złoto ze wszystkich stron.
Podajemy z dowolną surówką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !