Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka pokrój w cienkie paski i po przyprawieniu solą oraz pieprzem, pokrop sokiem z cytryny. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj mięso i, często mieszając, smaż je przez 5 minut, aż stanie się miękkie. Mięso wyjmij z patelni, ułóż na półmisku i umieść w ciepłym miejscu tak, by pozostało gorące.

W rondelku rozpuść masło, dodaj bulion z kury oraz sos sojowy i, mieszając od czasu do czasu, gotuj przez 5-10 minut, zagęść mączką kukurydzianą. Do sosu włóż kurczaka, polej pozostały sokiem z cytryny, sokiem i wszystko delikatnie podgrzej, lecz nie dopuść do zagotowania.

Potrawę dopraw do smaku solą i natychmiast podawaj z ryżem ugotowanym na sypko, udekoruj gałązkami świeżych ziół.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !