Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z cynaderek

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Cynaderki, pół kg
majeranek
sól, pieprz do smaku
bulion 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z cynaderek

Cynaderki wymoczyć w zimnej wodzie co najmniej godzinę. Potem przekroić wzdłuż, wyciąć tłuszcz i żyłki. Włożyć do zimnej wody i zagotować, wypłukać, odcedzić. Pokroić na paseczki u obsmażyć na tłuszczu na brązowo. Doleć trochę bulionu i dusić do miękkości, podlewając bulionem. Można dodać liść laurowy i ziele angielskie. Na koniec doprawić solą, pieprzem i majerankiem oraz zagęścić sos łyżką mąki roztrzepaną w zimnej wodzie. Podawać z ziemniakami lub kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 06.02.2014 19:53
smakołyki mojego zięcia !
pacpaw 04.09.2013 22:52
cynaderki są wieprzowe czy mogą być też drobiowe
romanrafal
romanrafal 27.04.2013 09:29
podoba mi się przepis,smaczne danie
Ada-Gaba 01.05.2012 10:53
dobre
Justa32 20.08.2011 08:38
nie jadłam na pewno smaczne
matii6 06.06.2011 21:39
przyznam się że jeszcze nie jadłam,jakoś nie mam odwagi
ben-ka 22.05.2011 08:43
jak ja dawno nie robiłam cynaderek a są smaczne.
Goya 29.04.2011 18:01
hmm
kuklik 26.12.2010 17:08
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak