Sposób przygotowania

Cynaderki wymoczyć w zimnej wodzie co najmniej godzinę. Potem przekroić wzdłuż, wyciąć tłuszcz i żyłki. Włożyć do zimnej wody i zagotować, wypłukać, odcedzić. Pokroić na paseczki u obsmażyć na tłuszczu na brązowo. Doleć trochę bulionu i dusić do miękkości, podlewając bulionem. Można dodać liść laurowy i ziele angielskie. Na koniec doprawić solą, pieprzem i majerankiem oraz zagęścić sos łyżką mąki roztrzepaną w zimnej wodzie. Podawać z ziemniakami lub kaszą.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    bardzo dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    hmm
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    jak ja dawno nie robiłam cynaderek a są smaczne.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    przyznam się że jeszcze nie jadłam,jakoś nie mam odwagi
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    nie jadłam na pewno smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    podoba mi się przepis,smaczne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    cynaderki są wieprzowe czy mogą być też drobiowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smakołyki mojego zięcia !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !