Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z selera naciowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pędy naciowe selera 2 sztuki
ser pleśniowy 20 dag
masło 75 gram
sherry wytrawne 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z selera naciowego

z selerów odciąć końce korzeni zewnętrzne włókna łodyg obrać długie łodygi przeciąć w poprzek na pół do czasu podania wstawić do pojemnika z zimną wodą i odstawić do lodówki miękkie masło utrzeć na krem ser przetrzeć przez sito wymieszać z sherry i utrzeć z masłem selery wyjąć z wody i podać razem z kremem serowym spożywać maczając łodygi selera w kremie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak