Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza domowa z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 0,5 kg
mleko letnie 1 szkl
drożdży 5 dag
soli 1 łyżeczka
pieczarek 1,5 kg
kiełbaski 4
cebula 2

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza domowa z pieczarkami

(Pieczarki w ilości 0,5kg zamiast 1,5kg)
Ciasto: Drożdże zalewamy letnim mlekiem, dodajemy cukier, mieszamy i czekamy aż urosną (ok 10-15 min). Do maki z sola wlewamy drożdże i zagniatamy. Następnie rozwałkowujemy i układamy na blachę.
Farsz: Kiełbaskę kroimy w kosteczkę i smażymy na patelni. Następnie dodajemy cebulę i rumienimy na złoty kolor. Pieczarki obieramy, drobno kroimy i smażymy razem z kiełbaska i cebulą. Tak przygotowany farsz nakładamy na ciasto.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

djkatee 14.10.2010 16:43
Oczywiście na farsz można posypać jeszcze starty ser (ok.40 dag)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak