Sposób przygotowania

(Pieczarki w ilości 0,5kg zamiast 1,5kg)
Ciasto: Drożdże zalewamy letnim mlekiem, dodajemy cukier, mieszamy i czekamy aż urosną (ok 10-15 min). Do maki z sola wlewamy drożdże i zagniatamy. Następnie rozwałkowujemy i układamy na blachę.
Farsz: Kiełbaskę kroimy w kosteczkę i smażymy na patelni. Następnie dodajemy cebulę i rumienimy na złoty kolor. Pieczarki obieramy, drobno kroimy i smażymy razem z kiełbaska i cebulą. Tak przygotowany farsz nakładamy na ciasto.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    djkatee

    Oczywiście na farsz można posypać jeszcze starty ser (ok.40 dag)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !