Sposób przygotowania

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto.
Ciasto podzielić na 2 części, jedną część rozwałkować na spód do brytfanny.
Jabłka obrać ,wydrążyć gniazda nasienne, pokroić na ósemki, ułożyć na cieście.
Posypać jabłka cukrem waniliowym i cynamonem.
Budynie ugotować na mleku, gorące budynie wylać na jabłka, przykryć rozwałkowanym ciastem.
Piec 40 minut w 175 stop.
Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    0,5 szkl cukru 1 kost margaryny, tyle będzie w składnikach, bo się nie wyświetliło
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    lubię takie ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    Super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !