Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche z budyniem i jabłkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
szkl. cukru
kost margaryny
0,5 kg mąka
proszek do pieczenia 2 łyżki
jajko 5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche z budyniem i jabłkami

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto.
Ciasto podzielić na 2 części, jedną część rozwałkować na spód do brytfanny.
Jabłka obrać ,wydrążyć gniazda nasienne, pokroić na ósemki, ułożyć na cieście.
Posypać jabłka cukrem waniliowym i cynamonem.
Budynie ugotować na mleku, gorące budynie wylać na jabłka, przykryć rozwałkowanym ciastem.
Piec 40 minut w 175 stop.
Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 20.03.2011 14:35
Super przepis
ewasylwia 26.10.2010 13:12
lubię takie ciasto
danusia19671 14.10.2010 16:39
0,5 szkl cukru 1 kost margaryny, tyle będzie w składnikach, bo się nie wyświetliło

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak