Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z pulpecikami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieszanka warzywna mrożona 1 opakowanie
ziemniaki 4 szt
mięso mielone 1/2 kg
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z pulpecikami

Kostkę bulionową gotujemy w wodzie i dodajemy mieszankę warzywną i ziemniaki pokrojone w kostkę. W osobnym naczyniu mieszamy mięso mielone z jajkiem, bułką tartą i doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy malutkie pulpeciki. Gdy warzywa będą już miękkie to dodajemy do zupy pulpeciki i chwilę gotujemy. Podajemy z świeżą pietruszką.
Danie świetne dla dzieci :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 25.03.2012 21:57
Super przepis naprawdę !
Jolanta40 09.12.2011 22:32
dziękuję :)
Koper 08.12.2011 22:52
jak pięknie podana
accee 12.04.2011 23:34
Super
Jolanta40 30.03.2011 10:45
polecam, smaczna i pozywna
agnieszka189 29.03.2011 11:42
ale mam smaka na taką zupkę ;)
Bart 07.02.2011 18:51
apetycznie wygląda
Baska Kaska 02.12.2010 16:39
chętnie bym zjadła
Justyna70 14.10.2010 20:43
fajna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak