Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kapustą,kalafiorem i groszkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 100 gram
kalafior 150 gram
marchew 1 szt
ziemniaki 3 szt
kostka rosołowa 1 szt
natka pietruszki do smaku
ziele angielskie 5 kulek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
groszek zielony 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kapustą,kalafiorem i groszkiem

Do garnka wlewamy 0,75 l wody,wrzucamy kostkę rosołową,pokrojone w kostkę ziemniaki i pokrojoną w słupki marchewkę.Dodajemy przyprawy.Zupę gotujemy pod przykryciem,gdy ziemniaki będą miękkie dodajemy małe różyczki kalafiora,pokrojoną drobno kapustę i groszek.Wszystko gotujemy do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak