Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO MIODOWO-IMBIROWE

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4
masło 20 dag
cukier puder 5 dag
mąka 30 dag
miód 20 dag
imbir 6 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO MIODOWO-IMBIROWE

Miękkie masło ucieramy z miodem do białości,dodajemy po 1 jajku i miksujemy.Mąkę łączymy z imbirem,proszkiem i nie przerywając miksowania ,stopniowo dodajemy do masy.Banany obieramy i kroimy w półplastry,dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy.Podłużną formę do pieczenia keksów smarujemy masłem i posypujemy bułką,wylewamy ciasto i pieczemy ok.godz.w 180 st.Po ostudzeniu ciasto posypujemy pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 03.03.2011 21:01
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak