Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka z kurczakiem

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 0,5 sztuki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
marchewka 2 szt.
por 0,5 szt.
sól do smaku
kostka rosołowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka z kurczakiem

W 750 ml wody gotujemy pół kurczaka i wrzucamy kostki rosołowe. Pod koniec gotowania dodajemy pokrojoną marchewkę i pora. Gotujemy, aż mięso będzie miękkie. Po ugotowaniu wyjmujemy kurczaka i oddzielamy mięso od kości. następnie kroimy mięso w kostkę, wrzucamy do wywaru, dodajemy żelatynę i wszystko mieszamy, aż do rozpuszczenia się żelatyny. Następnie chłodny wywar z mięsem przelewamy do salaterek i wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 28.04.2011 23:47
uwielbiam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak