Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PAPRYKA Z CHRZANEM

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 szt
chrzan świeży 4 kawałki
papryka 1,5 (różnokolorowa)

Przepis i sposób przygotowania na: PAPRYKA Z CHRZANEM

. Umyj, osusz 1,5 kg papryki róznokolorowej, 2 małe cebule i 4 kawałki chrzanu. Paprykę ułóz w piecyku na ruszcie, opiekaj az zacznie odstawać skórka. Wyjmij, lekko przestudż. Nozykiem zdejmij skórkę. Paperykę pokrój na ćwiartki, oczyść z nasion. Papreyki ciasno ułóz w słoikach. Do każdego włóż chrzan i pokreojona w plastry cebulę. Zagotruj 750 ml octu winnego z 25 dkg cukru, łyzeczką soli, 10 ziarenkami pieprzu i 2 łistkami laurowymi. Wrzącą marynatą zalej papryki, tak by cała była zakryta. Zamknij słoje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak