Sposób przygotowania

. Umyj, osusz 1,5 kg papryki róznokolorowej, 2 małe cebule i 4 kawałki chrzanu. Paprykę ułóz w piecyku na ruszcie, opiekaj az zacznie odstawać skórka. Wyjmij, lekko przestudż. Nozykiem zdejmij skórkę. Paperykę pokrój na ćwiartki, oczyść z nasion. Papreyki ciasno ułóz w słoikach. Do każdego włóż chrzan i pokreojona w plastry cebulę. Zagotruj 750 ml octu winnego z 25 dkg cukru, łyzeczką soli, 10 ziarenkami pieprzu i 2 łistkami laurowymi. Wrzącą marynatą zalej papryki, tak by cała była zakryta. Zamknij słoje.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !