Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bajaderka mojej mamy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
masło 25 dag
cukier puder 20 dag
jajko 2
proszek do pieczenia 1 łyżka
kakao 1 łyżka
mleko 1 szklanka
marmolada 5 łyżek
bakalie
rum 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: bajaderka mojej mamy

Masę z proszkiem wymieszać, posiekać z masłem dodać cukier i jajka. Ciasto dokładnie wyrobić i podzielić na dwie części. Rozwałkować i upiec dwa placki. Jeden placek jeszcze ciepły rozkruszyć w misce dodać kakao rozdrobnione bakalie (rodzynki, orzechy, skórka pomarańczowa) i rum całość utrzeć ze szklanką mleka na masę. drugi placek posmarować marmoladą a następnie wyłożyć masę z bakaliami. Wierzch polać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 01.05.2012 22:14
Fajna.
iknbozka 17.10.2011 11:23
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak