Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sosem orzechowym po włosku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderek 1/2 kg
natka pietruszki
orzechy pistacjowe
czosnek
sól, pieprz
słodka śmietanka 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem orzechowym po włosku

Do blendera wrzucić garść natki(same listeczki) i garść orzechów pistacjowych.
Dodać 3-5 łyżek oliwy z pestek winogron, 3,4 ząbki czosnku, sól i pieprz do smaku.
Wszystko zmiksować.

Osobno podgrzać 250 mlm słodkiej śmietany. Wlać do blendera i jeszcze raz krótko zmiksować.

Ugotować 1/2 kg makaronu świderki.
Odcedzić. Do gorącego dodać 1 łyżkę świeżego masła.
Wlać sos orzechowy i dodać garść startego parmezanu.
Wszystko delikatnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 27.12.2010 14:36
Ciekawe. Nigdy czegoś takiego nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak