Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszą gryczaną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 2 woreczki
pieczarki 25 dkg
kapust 1 główka
cebul 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia 2 łyżki
przyprawa do potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszą gryczaną

Kaszę gryczaną ugotować, Kapustę sparzyć i zostawić do ostygnięcia. Pieczarki drobno pokroić przysmażyć z pokrojoną w kostkę cebulą na tłuszczu. Pieczarki dokładnie wymieszać z kaszą , doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą Kucharek. Nadzienie zawinąć w liście kapusty. Gołąbki ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem i piec w piekarniku od 15 do 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 16.04.2012 23:51
nie próbowałem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak