Sposób przygotowania

Mąkę połącz z masłem, dodaj cukier puder, jajko, żółtko i sól. Zagnieść ciasto i włożyć je do lodówki na pół godz. Schłodzone ciasto rozwałkuj i wyłóż nim foremki na tartaletki, wysmarowane masłem i oprószone mąką. Przykryj papierem do pieczenia i obciąż kulkami ceramicznymi. Wstaw do piekarnika na 10 min. Usuń papier i kulki. Piecz na złoty kolor ok 20 min. Jabłka pokrój w półplasterki i skrop sokiem z cytryny. Na patelni rozgrzej miód i przesmaż na nim plasterki jabłka. Lekko przestudzone ułóż w tartaletkach. Do jabłkowego miodu wsyp borówki i po zagotowaniu zestaw z ognia. Przestudzone borówki wyłóż na jabłka.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !