Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłka na zimę np. do naleśników

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłek 2 kg
cytryna 1
cukru 40 dag
Cynamon mielony Prymat ok. 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: jabłka na zimę np. do naleśników

Jabłka obrać ze skórki a następnie pokroić w kosteczkę. Wsypać je do większego garnuszka i skropić sokiem z cytryny. Następnie gotować na małym ogniu aż jabłka puszczą sok. Dodać cukier (trzeba próbować bo oczywiście można dosłodzić wszystko zależy od jabłek) oraz cynamon. Owoce dusić tak długo aż sok odparuje a jabłka staną się szkliste. Następnie jeszcze gorące przełożyć do słoików i odwrócić do góry dnem. Zostawić aż się zassą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 10.05.2013 01:31
dobrze mieć w zapasie
Adamorek 22.11.2011 22:15
świetne
KasiaK90 01.10.2011 14:37
świetne,właśnie będe robić:)
Margo1 15.10.2010 08:22
super przecier ja też zrobiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak