Sposób przygotowania

Bakłażany dokładnie umyć ale nie obierać ze skórki. Przekroić wzdłuż na połowę. Następnie delikatnie wydrążyć środek i go drobno pokroić. Cebulę pokroić w kosteczkę następnie zeszklić ją na oleju. dodać do niej ryż oraz miąższ z bakłażana. Dodać mięso oraz odsączone z zalewy pomidory. Chwilę dusić pod przykryciem. Następnie dodać soli i pieprzu do smaku. powstałym farszem napełnić bakłażany. Ułożyć je na głębokiej patelni i dodać z 2 łyżki masła. dusić do miękkości.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    komentarz do zdjęcia: wybaczcie to zdjęcie jako że robiłam po raz pierwszy tę potrawę nie widziałam że aż tak się rozgotuje i słabo będzie widać cokolwiek.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Ale zapowiada się smakowicie.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !