Sposób przygotowania

Biszkopt:
Całe jajka zmiksować. Do miksujacych się jajek dodać szklanke cukru. Makę zimniaczaną, proszek do pieczenia i kakao razem wymieszac w misce i wyłożyć na sitko.
Mieszając łyżką drewnianą przesiewać wymieszane składniki do ubitych jajek z cukrem. wszystko wymieszac łyżka drewnianą. tak przygotowaną masę biszkoptową wykładamy na blache wyłożona papierem do pieczenia.
Piec w temp. 170 0C.

Masa:
Z mleka,mąki krupczatki i cukru gotujemy budyń.
Zagotować i odstawić do wystygnięcia.
Margarynę zmiksować i dodawać przetartą masę po łyżeczce oraz dodać sok z cytryny.
Wszystko miksować na jednolitą masę.


Biszkopt przekroić na pół.
Na pierwszej połówce wykładamy masę i przykrywamy drugą połową.
Na górę polewamy polewą lub roztopioną czekoladą.
Do dekoracji można ułozyć bezy

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewa109

    Składniki do Ciasta Zosi: Biszkopt: 6 jaj 1 szklanka cukru, Mąkę tortową do górnego ucha szklanki 1 kopiastą łyżkę mąki ziemniaczanej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao, Masa: 3 szklanki mleka, 6 łyżek mąki krupczatki, 6 łyżek cukru. 1 cytryna, 1 margaryna lub masło.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    TyTaN

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    przed chwilą ten przepis spisałam zamierzam go dziś wypróbować
  • 4
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    patelka

    na Anny jak znalazł:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    Fajny przepis.
  • 0
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    mniam :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    proste i pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika192

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    dobre ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !