Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt kakaowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 4 sztuki
cukier 4 łyżki
mąka 3 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
kakao 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt kakaowy

Żółtka i 1 jajko ucieramy z 3 łyżkami cukru na puszystą masę. Pozostałe składniki ubić z 1 łyżeczką cukru. Wymieszać z mąkami, proszkiem i kakao. Piec w temp. 180 stopni 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak