Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażan z orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
orzechy włoskie 10 dkg
czosnek 3 ząbki
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażan z orzechami

Bakłażany opłukałam, przekroiłam na pół i ponacinałam lekko, skropiłam oliwą i wstawiłam do piekarnika na jakieś 35 minut.
Gdy bakłażany się piekły wzięłam 10 dkg orzechów, 3 duże ząbki czosnku i zmiksowałam to razem na drobną masę. Po upieczeniu bakłażanów wyjęłam je z piekarnika i wyjęłam miąższ, który zmieszałam z masą orzechowo - czosnkową. ( jak to pięknie pachnie ). Wypełniłam bakłażany wstawiłam ponownie do piekarnika i posypałam po chwili startym serem kozim przywiezionym z Krzeszowa.

Po około 10 minutach bakłażany zostały podane i w ciągu chwili zjedzone .. są pyszne !

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 24.01.2011 09:34
ciekawy pomysł
Jolanta40 03.11.2010 16:43
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak