Sposób przygotowania

Bakłażany opłukałam, przekroiłam na pół i ponacinałam lekko, skropiłam oliwą i wstawiłam do piekarnika na jakieś 35 minut.
Gdy bakłażany się piekły wzięłam 10 dkg orzechów, 3 duże ząbki czosnku i zmiksowałam to razem na drobną masę. Po upieczeniu bakłażanów wyjęłam je z piekarnika i wyjęłam miąższ, który zmieszałam z masą orzechowo - czosnkową. ( jak to pięknie pachnie ). Wypełniłam bakłażany wstawiłam ponownie do piekarnika i posypałam po chwili startym serem kozim przywiezionym z Krzeszowa.

Po około 10 minutach bakłażany zostały podane i w ciągu chwili zjedzone .. są pyszne !

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    pysznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !