Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka sękaczowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 150 gram
mąka ziemniaczana 100 gram
masło 250 gram
jajko 7 szt
cukier puder 200 gram
cukier waniliowy 1 op
aromat rumowy kilka kropel

Przepis i sposób przygotowania na: Babka sękaczowa

Masło roztopić i ostudzić.żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dolac przestudzone masło, aromat i mąki obie, dokładnie utrzeć.Białka ubić na pianę i delikatnie wmieszać do masy.Formę wysmarować masłem, wylać cienką warstwę ciasta(tak ok 2 łyżek) i piec w temp. 180-200 stopni przez 10-15 min do zrumienienia.Wylać kolejne 2 łyżki ciasta i znów piec 10-15 min.Powtarzać czynność do wyczerpania ciasta.Ciasto upieczone posypac cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 02.09.2011 12:00
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak