Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona wątróbka cielęca

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka cielęca 30 dkg
mleko 5 łyżek
mąka 1 łyżka
cebula 1 szt
masło 1 łyzka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona wątróbka cielęca

Wątróbkę sprawic i namoczyc w mleku na godzinę. Cebulę pokroic w piórka i zeszklic. Zdjąc z patelni. Wątróbke pokroic na plastry, opruszyc pieprzem i otoczyc w mące. Smażyc któtko na silnie rozgrzanym tłuszczu. Pod konie smażenia dodac cebulę, a na sam koniec posolic.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TyTaN 02.04.2012 18:44
dobra
iknkirke 16.02.2012 08:27
fajna
rakow2
rakow2 07.12.2011 15:52
może być
alaaa 03.04.2011 19:29
cielęca mniamm
ziutula
ziutula 05.02.2011 17:15
każdą wątróbkę lubię...a ta jest delikatna..
Allice 27.11.2010 11:56
Smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak