Sposób przygotowania

Kostkę rosołową wrzucamy na wrzątek ( ok 2 l wody) dodajemy marchewkę, pietruszkę starta na tarce na grubym oczku. Gotujemy ok 25 min. Zaprawiamy koncentratem ( ok. 0,5 słoiczka) podbijamy śmietaną z mąką i posypujemy koperkiem. Doprawiamy Kucharkiem w/g uznania. Podajemy z lanym ciastem.
lane ciasto : rozbijamy 2 jajka, dodajemy 4 łyżki mąki, dokładnie mieszamy. Na gotującą zupę pomidorową wlewamy ciasto. Stopniowo, po troszeczkę. Ja zawsze nabieram ciasto na łyżkę stołową i rozlewam to na 2 części. Gotujemy około 2-3 minut. Smacznego

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    edyta51

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !