Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNIK NA ZIMNO !

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1 KG
jajko 4 SZT
margaryna 1 SZT
mleko 1/2 SZKL
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 SZT
CUKIER, ZAPACH DO SMAKU

Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK NA ZIMNO !

SER SKRĘCONY PRZEZ MASZYNKĘ UTRZEĆ Z CUKREM PUDREM, MLEKO ZAGOTOWAĆ Z JEDNĄ SZKLANKĄ CUKRU I DODAĆ ROZPUSZCZONĄ W MLEKU ŻELATYNĘ. WLAĆ DO GOTOWANEGO MLEKA I CHWILĘ PODGRZEWAĆ. PO PRZESTUDZENIU DODAĆ DO SERA I DOBRZE WYMIESZAĆ . MASĘ WYŁOŻYĆ NA BLACHĘ LUB TORTOWNICĘ I DO LODÓWKI.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 07.06.2013 08:55
fajny przepis
kasiek 27.11.2012 21:14
lubię serniki na zimno
berys18 02.07.2012 21:28
pyszności
Wacław 24.05.2012 09:42
pyszne ciacho !
kamyk 11.12.2011 19:19
wolę pieczony ale taki też z chęcią bym zjadł
iga2 27.11.2011 19:56
super
krystyna24 29.10.2011 14:22
pycha
Ania67 18.10.2011 13:54
Oj zjadłoby się teraz:)
Patrycja33 24.06.2011 15:15
lubię
m1monika 16.06.2011 20:44
uwielbiam
kasiurek 15.10.2010 09:47
bardzo fajne ciasto, lubie je

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak