Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa – przepis podstawowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 500 g
masło 1+2 łyżki
sól 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa – przepis podstawowy

Od każdej fasolki odcinamy łodyżkę, płuczemy wszystkie razem na durszlaku i przekładamy do garnka. Zalewamy wodą, dodajemy łyżkę soli i łyżkę masła. Gotujemy do miękkości.
W międzyczasie w małym rondelku rozpuszczamy 2 łyżki masła, dodajemy 2 łyżki bułki tartej i czekamy, aż „się spieni” – co jakiś czas mieszając.
Gotową fasolkę podajemy okraszoną bułką tartą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 18.06.2012 00:09
dobra
smakowita 30.05.2012 09:47
uwielbiam
Dorian 28.10.2011 11:54
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak