Sposób przygotowania

*raczej mniejszych i najlepiej bez pestek.

Orzechy grubo posiekać i wysypać na talerz. Winogrona umyć i osuszyć.
Ser rozgnieść w misce widelcem, dodać ser topiony i wymieszać na jednolitą masę. Doprawić solą i pieprzem. Każdą kulkę winogrona otoczyć warstwą sera i całość obtoczyć w posiekanych orzechach. Nabić na wykałaczki.

Ilość sztuk zależy od wielkości użytych winogron. Zdecydowanie ładniej wyglądają mniejsze, a poza tym chodzi o to, aby łyknąć je na raz...

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    wygląda świetnie,małe cudeńka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    świetna przekąska na imprezę. Ser biały i winogrona ciekawe połączenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    bernika

    bajka! a czy z ciemnych domowych wyjdzie cos takiego?
  • 0
    original
    Opublikowano

    borgia

    Wyjść wyjdzie... ale czy nie będą za kwaśne? Tak się zastanawiam...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Zawsze jak zaglądam do Twojej książki to znajduję coś ciekawego, a te koreczki są na prawdę bardzo pomysłowe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Islanzadi

    Ciekawy przepisik :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    niezwykle pomyslowe!
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dla mnie bomba !!!
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Połączenie sera i winogron uwielbiam i często robię np.koreczki z tymi składnikami.Twój pomysł jest na prawdę odjazdowy.na kolejną imprezkę będzie okazja przetestować.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ciekawy przepisik :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !