Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Winogronowe niespodzianki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białego sera 15 dag
sera topionego 5 dag
sól, pieprz Prymat
orzechy włoskie
winogrona 12 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Winogronowe niespodzianki

*raczej mniejszych i najlepiej bez pestek.

Orzechy grubo posiekać i wysypać na talerz. Winogrona umyć i osuszyć.
Ser rozgnieść w misce widelcem, dodać ser topiony i wymieszać na jednolitą masę. Doprawić solą i pieprzem. Każdą kulkę winogrona otoczyć warstwą sera i całość obtoczyć w posiekanych orzechach. Nabić na wykałaczki.

Ilość sztuk zależy od wielkości użytych winogron. Zdecydowanie ładniej wyglądają mniejsze, a poza tym chodzi o to, aby łyknąć je na raz...

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 17.08.2012 15:37
rewelacja
angelika14 16.09.2011 18:35
Ciekawy przepisik :)
Ewa104 28.07.2011 12:36
Połączenie sera i winogron uwielbiam i często robię np.koreczki z tymi składnikami.Twój pomysł jest na prawdę odjazdowy.na kolejną imprezkę będzie okazja przetestować.
Joanna108
Joanna108 21.06.2011 18:24
dla mnie bomba !!!
cukiereczek 28.03.2011 13:15
super
Karolina92 05.03.2011 15:17
niezwykle pomyslowe!
eli82 10.12.2010 10:02
super
Islanzadi 23.11.2010 00:29
Ciekawy przepisik :)
Smakosz6 02.11.2010 19:36
mniam
Koper 28.10.2010 09:11
Zawsze jak zaglądam do Twojej książki to znajduję coś ciekawego, a te koreczki są na prawdę bardzo pomysłowe :)
borgia 19.10.2010 10:31
Wyjść wyjdzie... ale czy nie będą za kwaśne? Tak się zastanawiam...
bernika 18.10.2010 23:10
bajka! a czy z ciemnych domowych wyjdzie cos takiego?
Dorota76 14.10.2010 19:43
świetna przekąska na imprezę. Ser biały i winogrona ciekawe połączenie
Emilia22 14.10.2010 12:45
wygląda świetnie,małe cudeńka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak