Sposób przygotowania

Polędwiczki kroimy na małe kotleciki, możemy delikatnie ubić z jednej strony. Gotowe kotleciki posypujemy solą, pieprzem i przyprawą uniwersalna, a następnie pozostawiamy na co najmniej 15 minut. Polędwiczki podsmażamy na margarynie z obu stron i odkładamy na talerz.
Na tej samej patelni przesmażamy cebulkę i kurki pokrojone w kostkę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie dodajemy bulion, posiekane suszone grzyby oraz śmietanę. Dokładnie mieszamy. Całość gotujemy na średnim ogniu cały czas mieszając, do czasu odparowania części bulionu i zgęstnienia sosu.
Gdy sos już będzie gotowy, wrzucamy do niego polędwiczki i chwile razem podgrzewamy.
Podajemy z kopytkami :-)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    coś pysznego :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    grzybów mi tylko brakuje a takiego apetytu narobiłaś:(
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Ależ to musi być pyszne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Pyszny obiadek:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    bardzo lubie takie mięsko ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !