Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z czarnych jagód

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1 kg
woda 4 łyżki
sok z cytryny 1 szt
jagody 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z czarnych jagód

Jagody umyć, osączyć, wrzucić do garnka, dodać wodę, cukier i sok z cytryny, doprowadzić do wrzenia, mieszając gotować na wolnym ogniu, aż cukier się rozpuści, gotować jeszcze 10 minut, zwiększyć gaz i gotować jeszcze 20 min., przełożyć do słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kaja35 02.06.2012 10:20
super
Kaja35 02.06.2012 10:20
super
SyMiki 20.06.2011 10:18
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak