Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIJANA ZAKONNICA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 0,5 kostki
kakao 2 łyżki
cukier puder 1 szkl
Krem: 3 łyżka
woda 3 łyżka
wódka 2oo ml

Przepis i sposób przygotowania na: PIJANA ZAKONNICA

Kakao i pozostałe składniki /oprócz wódki/ można zastąpić stopioną tabliczką czekolady deserowej i gorzkiej.


Zagotować składniki, aż rozpuści się cukier, wlać wódkę. W wystudzonym biszkopcie zrobić otwory uchwytem drewnianej łyżki lub mątewki, ale nie do samego dnia /mniej więcej do połowy/. Letnią masę wlewać w te otwory.
1/2 l kremówki ubić ze śmietanfixem i łyżką cukru pudru, wyłożyć na wierzch i posypać startą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta0906 05.11.2010 21:48
Ciekawa nazwa :)
tesa 14.10.2010 10:46
szybko i prosto, a nazwa deseru ciekawa :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak