Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTECZKA-PIERNICZKi

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 60 dag
miód 20 dag
cukier 20 dag
masło 5 dag
jaja 1 szt
mleko 1/3 szkl
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat
polewa czekoladowa
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTECZKA-PIERNICZKi

W rondelku rozpuscic maslo,miod i cukier.Po wystygnieciu dodac make,sode rozpuszczona w mleku,jajko i lyzeczke przyprawy piernikowej.Wszystkie skladniki wymieszac lub zmiksowac mikserem.Ciasto wstawic na noc do lodowki.Nastepnego dnia rozwalkowac na stolnicy i powycinac za pomoca foremek ciasteczka o roznych ksztaltach.Ulozyc na blasze wysmarowanej tluszczem.Piec okolo 25 minut w temperaturze 175 ºC.Piekarnik powinien byc nagrzany.Po upieczeniu polac polewa czekoladowa lub jak kto woli polukrowac.Smacznego!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak