Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekana marchewka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 kg
czosnek 3 ząbki
masło 3 łyzki
sól, pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekana marchewka

Marchewkę obieramy, kroimy w plasterki. Czosnek obieramy (można pokroić w plasterki, ale jeśli ktoś nie lubi gryźć czosnku polecam pozostawić w całości- odda smak marchewce a można będzie go wyłowić). Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, układamy część marchewki, czosnek, przesypujemy cukrem, solą i pieprzem, układamy kolejne warstwy marchewki i przesypujemy przyprawami. Układamy wiórki masła, zalewamy wodą by przykryła marchewkę. Przykrywamy folia aluminiową. Pieczemy 25 min w 250st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 22.11.2011 21:07
dziekuję
romanrafal
romanrafal 22.11.2011 13:54
fajny przepis
Ela15 16.08.2011 09:58
super
dorota20w 12.03.2011 22:01
dziekuję :)
Zoso 11.03.2011 20:34
fajne danie :)
js28 01.01.2011 16:11
lubię marchewkę ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak