Sposób przygotowania

Marynatę przygotowujemy wg przepisu:
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/59155/marynata-do-wieprzowiny.html

Polędwicę myjemy i osuszamy. Wkładamy ją do marynaty i odstawiamy na około 2- 3 godziny. Cebulkę siekamy, podsmażamy na oliwie, następnie dodajemy grzybki, dusimy do miękkości. Polędwicę oprószoną solą i pieprzem przekładamy do naczynia żaroodpornego, wokół polędwicy układamy podsmażone grzybki, podlewamy odrobiną czerwonego wytrawnego wina. Wstawiamy do nagrzanego do około 200 stopni piekarnika i pieczemy przez około 1,5 godziny.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Jakie soczyste to mięsko :)
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    pyszniutkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Damian19

    całkiem fajne mięsko
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    smaczny obiadek
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    mam na to ochotę:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetne mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    wygląda smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !