Sposób przygotowania

Schab przygotowujemy w marynacie wg przepisu :

http://www.doradcasmaku.pl/przepis/59158/moja-ulubiona-marynata.html

Czosnek i cebulę lekko szatkujemy by kawałki były małe. Mięso wyciągamy z lodówki, rozbijamy. Ser kroimy w cienkie plasterki. Na każdym kawałku mięsa układamy na całej powierzchni ser, po czym czynność powtarzamy, układając drugą warstwę sera. Tak przygotowane roladki zwijamy i spinamy wykałaczką bądź klamerką. Mięsko lekko posypujemy pieprzem oraz papryką i panierujemy w jajku a następnie w czosnku i cebuli. Pozostawiamy na ok 5 min. Po tym czasie obtaczamy w mące, strzepując jej nadmiar i smażymy na złoty kolor. Gdy już będą ładnie zarumienione dodajemy troszkę wody i dusimy ok 5-7 min. Smacznego !!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo apetyczna potrawa, aż chce się zjeść. Muszę wypróbować Twój przepis.
  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    bardzo ciekawy przepis , zrobie u siebie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    ale pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    amorzenek

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Damian19

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    SYLWIA63

    smacznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    smacznie wyglądają te roladki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    pysznie wyglądają
  • 2
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    genialne
  • 1
    original
    Opublikowano

    andzia123

    apetyczne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Wyglądają przepysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    zapowiada się smakowicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !